آنچه آمران به معروف و ناهیان از منکر باید بدانند1
فصل اول : انگیزهدهی کاری
با چه انگیزهای در مأموریت امر به معروف و نهی از منکر شرکت کنیم؟
از دیدگاه مکتب حیات بخش اسلام، امتیازِ آن دسته از شما بیشتر است که خوش اخلاقتر باشد و با مردم خوش برخوردتر رفتار بکند؛ لذا اگر بداخلاقی پیشه بکنید، مطمئن باشید که موجبات تباه ساختنِ روح ایمان را در خود فراهم میسازید.
شما از امروز، مسئولیت خطیری را به عهده گرفتهاید و نیاز مبرم به توجّه و حمایتِ خداوند مهربان دارید. مطمئن باشید اگر از اخلاقی شایسته برخوردار نباشید، ارتباط شما با خداوند آسیبپذیر خواهد شد.
در روایات اسلامی به ما گفته شده که اگر مایلیم مورد احترامِ مردم قرار بگیریم باید خوش اخلاقی پیشه بکنیم اگر چه دارای امکاناتِ مادی زیادی نباشیم؛ لذا اگر تمایل دارید بر میزانِ اعتماد به نفس شما افزوده شود، خوش برخورد باشید. مأموری که خوش برخورد باشد هم در دنیا خوشبخت زندگی خواهد کرد و هم در آخرت، انسانی بهشتی خواهد شد.
از همین امروز، نیت بکنید در هر شهری که مأموریت پیدا میکنید، قصد آباد کردنِ آن منطقه را همیشه در ذهن و دل خود به همراه داشته باشید، این قدرت را خواهید داشت که فضای اخلاقی شهرتان را آباد بکنید.
با مردمانی که در حین مأموریت مواجه میشوید عاشقانه برخورد بکنید زیرا به تعبیرِ امام موسی کاظم(علیه السلام) مادامی که ساکنانِ زمین همدیگر را دوست بدارند و عاشقانه زندگی بکنند، مورد رحمت و عنایتِ خداوند قرار خواهند گرفت.
هیچ میدانید اگر مایلید کارتان خیر و برکت داشته باشد باید در درونِ خود، برای همه مردم خیرخواهی داشته باشید و با آنها مهربانانه برخورد کنید. (علی (علیه السلام) غررالحکم)
شما مأموری هستید که رسالتی را بر دوش گرفتهاید، پس برای ایجادِ جامعهای سرشار از صفا و صمیمیت قیام بکنید و تفرقه و دودستگیها را کنار بگذارید.
صفحات: 1· 2