BBC از دیروز تا فردا
محورها و اهداف بی بی سی فارسی در انتخابات ۹۲ چیست؟؟؟؟
گروه ها و احزاب مختلف با نزدیک شدن به انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری در سال ۹۲ استراتژی و راهبردهای خود را در فضای رسانه ای و غیر رسانه ای پیگیری می کنند. جریان فتنه نیز برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی با هدایت خارجی به دنبال این است تا از فرصت انتخابات بار دیگر استفاده کرده و به خیال خام خود طرح براندازی نرم را پیاده کند.
به گزارش فرهنگ نیوز، در گزارش خبری قبل به چگونگی تشکیل شبکه بی بی سی فارسی و معرفی اجمالی از عوامل اصلی و روابط آنان بایکدیگر پرداختیم. در این گزارش خبری قصد داریم سیاست های کلی این شبکه فارسی زبان و نقش آن در انتخابات گذشته تا انتخابات آتی ریاست جمهوری را بررسی کنیم.
نقش بی بی سی پیش از دوران انقلاب اسلامی
شبكه جهاني “بي بي سي” پيش از آنكه بخش فارسي خود را تاسيس نمايد براي بيش از ۵۰ كشور جهان برنامه پخش مي كرد هدف آن نيز مشخص بود: سياه نمايي در مورد اقدامات آلمان ها كه عليه متحدان انگليس يعني فرانسه و روسيه مي جنگيدند و ايران را به اشغال خود درآورده بودند. در آن زمان اين دولتها از ايران به عنوان ناحيه اي استراتژيك به منظور دسترسي به نيروهاي نظامي آلماني استفاده مي كردند.
بي بي سي بخشي از توطئه جهاني انگليس و روسيه بود كه از شمال و جنوب عليه ايران حمله كرده بودند و آن كشور را به بهانه در هم شكستن سلطه آلمان به اشغال خود در آورده بودند. بي بي سي در اوايل دهه ۵۰ ميلادي و در زمان ملي شدن صنعت نفت به رهبري “محمد مصدق” و “آيت الله كاشاني” نخست وزير پيشين ايران نيز همين نقش توطئه آميز را ايفا نمود.
با ملي شدن صنعت نفت ايران و خشم محمدرضا پهلوي از اين موضوع او از حامي اصلي خود يعني دولت انگليس كمك خواست و آنان نيز از طريق بنگاه خبرپراكني بي بي سي اقدامات لازم براي انجام كودتاي عليه دولت مصدق را فراهم نمودند. در همين راستا راديو “بي بي سي": نقش مهمي در تكميل عمليات كودتاي انگليسي - آمريكائي موسوم به “آژاكس” ايفا نمود و باعث شد تا شاه بار ديگر به قدرت بازگردد.
نقش بی بی سی در دوران جنگ
نقش توطئه آميز راديو “بي بي سي” تا امروز نيز ادامه يافته است. پس از پيروزي انقلاب اسلامي در سال ۱۹۷۹، در دوران جنگ هشت ساله دفاع مقدس راديو بي بي سي با انتشار خبرهايي منفي سعي داشت تا اين گونه وانمود سازد كه رزمندگان اسلام توانايي مقابله با بعثي هاي عراقي را ندارند و قصد داشت تا با سياه نمايي در مورد عزم ايرانيان خدشه وارد سازد.
سیاست ها و روش ها
- تلاش در جهت فاصله گذاری میان دولت انگلیس و رسانه BBC
- ایجاد اقناع در مخاطب نسبت به بی طرفی بی بی سی
- عدم تاخت و تاز به نظام بصورت عریان و از نوع VOA
- چاشنی انتقادات به سیاستها و راهبردهای اصلی نظام با چگالی کم و با ظرافت مطرح میشود که از دلزدگی مخاطبان و احساس سیاسی بودن شبکه جلوگیری کند.
- توجه به ایران به عنوان موضوع مشترک مورد علاقه مخاطبان برخلاف VOA که از مواضع دولت آمریکا و از مخالفان نظام دفاع میکند
- ایجاد فضای شاد و مفرح و پرهیز از صحنههای تیره و تار
- عدم مخالفت صریح و زننده با باورها و نهادهای مذهبی و سنتی ایران
صفحات: 1· 2