برگزاری همایش به مناسبت روز پژوهش در حوزه علمیه الزهرا(س) زنجان
به مناسبت روز پژوهش همایش یک روزه با محوریت «سبک زندگی اسلامی» درسالن همایش سهروردی استان زنجان با تلاش مدرسه الزهرا(س) برگزار گردید.
این همایش با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان، حجت الاسلام والمسلمین آقای خاتمی و جناب آقای دکتر زین العابدین صفوی استاد دانشگاه زنجان و حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای محمدی مدیر حوزه های علمیه استان زنجان همچنین سرکار خانم علیزاده، مدیر حوزه علمیه الزهرا(س) واساتید و طلاب برادران و خواهران بزرگوار حوزه الزهرا(س) وحوزه امام صادق(ع) برگزار گردید.
درابتدای نشست بعد ازتلاوت آیات وحی و سرود ملی، خانم علیزاده مدیر محترم مدرسه علمیه الزهرا(س) به بیان پیام حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای محمود رضا جمشیدی مدیر محترم حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور پرداختند.
همچنین ایشان دربیانات خود فرمودند: «حوزه های علمیه خواهران وظیفه پروراندن استعدادها وشکوفا کردن این استعدادها را در طلاب خواهران ایران برعهده دارند».
بعد ازبیانات گوهربار خانم علیزاده، امام جمعه زنجان حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای خاتمی به بیاناتی پرداختند.
ایشان با اشاره به تعریف پژوهش وهمچنین فرهنگ سازی اسلامی توسط امام(ره) فرمایشات خود را آغاز نمودند و فرمودند: «وظیفه ما تربیت دانشجویانی است که عدم وابستگی به غرب وشرق را داشته باشد وهدف ما از این تربیت خدمت آنان به کشور عزیزمان است».
وهمچنین وی فرمود: «هدفمان این است که دنیا را با علم اداره کنیم، علمی که دارای جهت بوده و ما را به کمال برساند، علمی که، قدرت و ثروت نیز در سایه آن باشد و با اشاره به سخن یک تحلیلگر عربی فرمودند: «گرچه کشورهای عربی دارای ثروت فراوان است؛ اما از ذلیل ترین کشورها محسوب می شود در حالی که ایران با علم خود همه کشورها راتحت تأثیر خود قرارداده است».
ایشان عقیده داشتند که باید یک انقلاب کمی و کیفی درحوزه های علمیه خواهران مخصوصاً حوزه های زنجان اتفاق بیفتد.
بعد از فرمایشات گرانقدر امام جمعه زنجان و پخش یک کلیپ در موضوع سبک زندگی اسلامی همراه با بیانات رهبر معظم انقلاب، جناب آقای دکتر صفوی، استاد دانشگاه زنجان، عرض کردند: «پژوهش یعنی نوآوری، رفع نیاز جامعه وگشودن نقاط مبهم».
ایشان بر این عقیده بودند که تحقیق وپژوهشی که انجام می شود باید منطبق با نیاز جامعه باشد نه چیزی که گره ای از مشکل باز نکند. همچنین فرمودند: «پژوهش یعنی پیدا کردن دلیل و راهکار نه کپی کردن مطالبی که ازقبل وجود داشته است واظهار تأسف می کردند از اینکه مقالات ما مورد مطالعه قرار نمی گیرد و هر آنچه که به عنوان مقاله ارائه می گردد، استفاده شده از مطالب موجود در سایت ها، بدون تجزیه و تحلیل، است.
همچنین دراین همایش سرکار خانم بازدار، استاد راهنما و مدرس دانشگاه و حوزه به تعریف و تبیین مراحل پژوهش پرداخت، این که یک پژوهش باید دارای چه ویژگیهایی باشد، چه امتیازاتی داشته و در راستای چه محورهایی باشد، دارای چه هدفی باشد و در ارائه یک مقاله پژوهشی باید ازچه چیزهایی اجتناب گردد.
درآخر نیز فرمودند: «نیاز جامعه ایجاب می کند که مقاله ها کاربردی و راهبردی و با راهکارهای مناسب ارائه گردد».
در پایان این همایش بعد از ارائه مقالات برتر توسط عزیزان گردآورنده، ازعزیزانی که دارای مقالات و پایان نامه های برتر بودند؛ تجلیل وتقدیر به عمل آمد. مقالات برتر شامل: «روابط اجتماعی طلاب نوشته توسط مهین سیفی؛ تأثیر رسانه ها برسبک زندگی اسلامی تهیه شده توسط خانم ها رحمانی، عزیزوند وآسیب شناسی بازی های رایانه ای توسط خانم ها طاهری، قربانی، حیدری می شود.
پایان نامه های برتر شامل: تأثیر جنسیت بر تکامل نفس براثر حکمت متعالیه گردآوری شده توسط خانم زهرا کریمی، عوالم هستی در اندیشه فلاسفه اسلامی گردآوری شده توسط خانم سیده زهرا میر عیسی خانی و بصیرت دینی درنهج البلاغه تهیه شده توسط خانم زهرا مهدیخانلو، می شود.