سبک زندگی رهبری؛ حقوق افراد در رسانهها
از نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی، «سبك زندگی» بخش اصلی و نرمافزاری «تمدن نوین اسلامی» است و اكنون انقلاب اسلامی به مرحلهای رسیده كه باید توانمندی و نوزایی خود را در این بخش به نمایش بگذارد. اما ابعادی كه تاكنون رهبر انقلاب در این زمینه معرفی كردهاند محدود به الگوهای رفتار فردی و حوزه زندگی فردی نشده و حوزههای رفتار اجتماعی را نیز در بر میگیرد. رفتار كنشگران سیاسی و فعالین اجتماعی نیز از جمله مواردی است كه ایشان در سخنرانی خود در جمع جوانان بجنوردی به عنوان موضوعات مطرح در حوزه سبك زندگی به آن اشاره كردند. البته آسیبشناسیها و گلایههای ایشان از برخی رفتارهای خارج از چهارچوبهای اخلاق رسانهای سابقهای دیرینه دارد. در متن زیر به گوشهای از بیانات ایشان درباره «حقوق افراد در رسانهها» اشاره شده است.
* حقوق افراد را چقدر مراعات میكنیم؟
اصل قضيه اين است كه ما بتوانيم متن زندگى را، اين بخش اصلى تمدن را اصلاح كنيم. البته در انقلاب، در اين بخش، پيشرفت ما چشمگير نيست؛ در اين زمينه، ما مثل بخش اول حركت نكرديم، پيشرفت نكرديم. خب، بايد آسيبشناسى كنيم؛ چرا ما در اين بخش پيشرفت نكرديم؟
بعد از آنكه علتها را پيدا كرديم، آن وقت بپردازيم به اين كه چگونه ميتوانيم اينها را علاج كنيم. اينها به عهدهى كيست؟ به عهدهى نخبگان - نخبگان فكرى، نخبگان سياسى - به عهدهى شما، به عهدهى جوانها. اگر در محيط اجتماعى ما گفتمانى به وجود بيايد كه ناظر به رفع آسيبها در اين زمينه باشد، ميتوان مطمئن بود با نشاطى كه نظام جمهورى اسلامى و ملت ايران دارند، با استعدادى كه وجود دارد، ما در اين بخش پيشرفتهاى خوبى خواهيم كرد.
بنابراين بايد آسيبشناسى كنيم؛ يعنى توجه به آسيبهائى كه در اين زمينه وجود دارد و جستجو از علل اين آسيبها… حقوق افراد را چقدر مراعات ميكنيم؟ در رسانهها چقدر مراعات ميشود؟ در اينترنت چقدر مراعات ميشود؟ ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
صفحات: 1· 2