«شب قدری» كه قدر دانسته نشد
قاهره در اولین سالگرد پیروزیِ نخستین رئیسجمهور منتخب مصر در انتخابات، شاهد بركناری او است. محمد مرسی و بسیاری از رهبران اخوانالمسمین در مصر توسط ارتش بازداشت شدهاند. بار دیگر میادین شهرهای مختلف مصر -از پورتسعید و سوئز گرفته تا اسكندریه و قاهره- كانون توجه رسانههای خبری جهان قرار گرفته است. بسیاری تحلیلگران نیز از آغاز یك پایان و از ناكامی الگوی اخوانالمسلمین در مصر سخن میرانند.
در این یادداشت میكوشیم تا به بررسی چرایی بروز این مسائل و افول دولت مرسی در چهارچوب هشدارهای رهبر انقلاب اسلامی در قبال خطرات پیش روی جریان بیداری اسلامی در منطقه بپردازیم.
رهبر انقلاب اسلامی دربارهی انواع آسیبها و خطرات راه بیداری اسلامی عنوان كردهاند: «من این آسیبها را به دو قسم میكنم؛ آنها كه در درون خودِ ما ریشه دارد و از ضعفهاى ما برمیخیزد، و آنها كه دشمن بهطور مستقیم آن را برنامهریزى میكند.» آسیبهای ناشی از این قسم اول را میتوان در فهرست زیر دستهبندی كرد:
۱. غفلت، مغرورشدن و غافلدانستن دشمن
«احساس و گمان اینكه با سقوط حاكم وابسته و فاسد و دیكتاتور، كار تمام شد. راحتىِ خیالِ ناشى از احساس پیروزى و به دنبال آن، كمشدن انگیزهها و سستشدن عزمها، نخستین خطر است.
صفحات: 1· 2