چکیده مقاله/ مقایسه تکالیف زن در اسلام با سایر ادیان ابراهیمی و غیر ابراهیمی
تکلیف در لغت، به امری گفته می شود که همراه با اجبار و الزام بوده و نوعی دشواری را در بر داشته باشد. تکلیف دو تقسیم اساسی دارد: تکلیف حقوقی، تکلیف اخلاقی. تفاوت تکالیف حقوقی با تکالیف اخلاقی این است که در مقابل تکالیف اخلاقی حقی وضع نشده است. نام دیگر تکالیف اخلاقی، احکام تکلیفی است.
تکالیف حقوقی زن در دین مقدس اسلام عبارتند از: اطاعت از شوهر، حفظ حقوق و منافع همسر. قرآن کریم زن و مرد را در مقابل مسئولیت تکلیف در برابر خدا یکسان می داند. خداوند، در ایام عادت حیض و نفاس، عبادت را از زن ساقط کرده است.
بررسی عهد قدیم نشان می دهد که اولین چیزی که هر مرد از همسر خویش انتظار دارد؛ اطاعت کامل از اوست و زن در خانه مطیع شوهر است. تکالیف حقوقی زن در دین مقدس یهود عبارتند از: تشكیل خانواده، همراهی و كمك به همسر در حفظ خانواده و برقراری نظم و ترتیب در آن، رعایت پاكی و طهارت كانون خانواده، پرورش و تربیت فرزندان برای انجام دادن وظایف مذهبی و اجتماعی. در دین یهود، زنان حق دخول در معبد نداشتند و فقط تا دهلیز زنان اجازه ورود می یافتند. یهود در مساله حیض شدت عمل به خرج داده است.
در کتب مقدس مسیحیت، وظیفه حراست از زن را به شوهرش محول و زن را موظف به اطاعت از شوهر می کرد؛ چرا که این مرد بود که شبیه خداوند آفریده شده بود نه زن. حضرت عیسی(ع) در انجیل متی می فرماید: «برادر و مادر من کسی است که از پدر آسمانی من اطاعت کند و درخواست خداوند را به جا آورد».
پژوهشگر: ک. طاهری نژاد
صفحات: 1· 2