کفاره روزه زن برعهده شوهراست یاخودش؟
حجتالاسلام حسین وحیدپور به احکام مربوط به کفاره روزه و کفاره جمع اشاره کرد و با بیان اینکه کفاره روزه آن است که فردی عمدا روزهخواری کند، گفت: کسی که عمدا روزهخواری کرده است، یا باید شصت فقیر را طعام دهد و یا شصت روز را روزه بگیرد.
وی افزود: برعهده روزهخواری که عمدا و با چیز حرامی مانند شراب یا زنا، روزهخواری کرده است، کفاره جمع تعلق میگیرد و این فرد دیگر بین چند چیز اختیار ندارد، بلکه به عنوان کفاره، باید افزون بر قضا، هم شصت فقیر را سیر کند و هم شصت روز را روزه بگیرد که ۳۱ روز از این شصت روز باید پی در پی باشد.
این عضو ستاد ترویج احکام با بیان اینکه کفاره جزو دیون و حق الله مالی است که باید پرداخت شود و تنها هم به فقیر باید داده شود، اظهار داشت: کسی که تمکن مالی ندارد، تا آخر عمر هر زمانی که تمکن مالی پیدا کرد، باید کفاره سالهایی را که بدهکار است، پرداخت کند.
وی افزود: فردی که نمیداند چند کفاره برعهده دارد، میتواند حداقل را حساب کرده و معادل آن به فقیر طعام دهد و یا اگر مریض سالانه بوده و در ماه رمضان نتوانسته روزه بگیرد و از به جای آوردن قضای آن هم عاجز است، روزه بر او واجب نیست، تنها باید یک مد طعام معادل ۷۵۰ گرم برای هر روز به فقیر بدهد.
صفحات: 1· 2