تربیت دخترانه
تربیت یک دختر شایسته چگونه ممکن است؟ برای یک تربیت صحیح، به روز و کارآمد چه باید بکنیم؟ چه برنامههایی را در زندگی یک دختر باید در نظر بگیریم که قابلیتهای اجتماعی و دینی او تقویت شود؟ آیا با شرکت در کلاسهای مختلف ورزشی و موسیقی و هنری و تقویت همه وجوه فکری وروحی وی چنین امری محقق میشود و ما به یک دختر ویژه و برگزیده دست پیدا میکنیم؟
صرف یک تربیت صحیح به معنی افزایش مهارتهای جسمی و هنری و علمی نیست بلکه باید یک شیوه قابل انطباق با موازین شرعی را در کسب مهارتهای رفتاری و گفتاری و اندیشههای یک دختر کوچک؛ دنبال کرد.
قرآن یک منبع غنی و بیپایان از دستور العمل ها و نسخههای کاربردی برای کسب مهارتهای تربیتی و سبک زندگی است. در ادامه تنها با اشاره به کلامی کوتاه از قرآن به چند ضرورت اساسی و مهم در تربیت یک دختر شایسته اشاره میکنیم.
آیات معروفی که بارها آن را شنیدهایم و اشاره مستقیم به داستان دختران شعیب پیامبر(ع) دارد. آیاتی که به مکرر در حوزه عفاف و حجاب مورد استفاده قرار میگیرد، ولی کمتر به نکاتی که باید درباره تربیت یک دختر در آن ذکر شده توجه میشود.
اولین نکته : در این داستان که معروف به داستان دختران شایسته قرآنی است، اولین نکتهای که به آن اشاره میشود و زیاد شنیدیم با حیا بودن آنها در راه رفتن بوده است نکتهای که حکایت از دقت در عدم تبرج و خود نمایی ایشان دارد.در فرهنگ تربیتی نبی خدا(ع) علاوه بر رعایت پوشش، که در همه ادیان الهی هم بوده است با حیا بودن دختر در رفتار مد نظر بوده و از کودکی این دختران آموزش دیده بودند که چگونه راه بروند و رفتار کنند که حیا در تمام وجناتشان نمایش داده شود.
صفحات: 1· 2