13کتاب در رونمایی از چهره حقیقی پهلوی
«آنها میخواهند حقایق انقلاب تحریف بشود، به دست فراموشى سپرده بشود؛ پول خرج میکنند، کار دارند میکنند. کسى که آشنا باشد، آگاه باشد با دنیاى کتاب و مطبوعات و مقاله میبیند که دشمنان چهکار دارند میکنند؛ امروز اینها سعى میکنند چهرهى خاندان خبیث و منحوس پهلوى را - رژیم فاسد و وابسته و خبیث و ظالم که کشور ما را سالهاى متمادى به عقب انداختند و ملّت ایران را آنجور دچار مشکلات عظیم کردند - بَزک کنند، آرایش کنند.»
این جمله را رهبر معظم انقلاب اسلامی چندی پیش در دیدار با مردم قم فرمودند. شاید به گمان برخی این که بعد از سی و پنج سال از انقلاب اسلامی عده ای سعی در تطهیر چهره منحوس پهلوی دارند جای تعجب داشته باشد، اما این مسئله واقعیتی میدانی داشته و ضروری است واقعیتهای این سلسله خبیث را دوباره مرور کرد.
پنجمین بسته معرفی کتاب «قاصدنیوز» به این موضوع اختصاص دارد. در تهیه این بسته در طی مصاحبه با دکتر موسی حقانی مدیر موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، محسن کاظمی نویسنده تاریخ انقلاب و کتاب های «احمد احمد»، «عزت شاهی» و… از نظرات ایشان نیز استفاده شده است.
* * *
«ظهور و سقوط سلطنت پهلوی»
راوی :حسین فردوست، نویسنده: عبدالله شهبازی/ ناشر : اطلاعات
جلد اول این کتاب به خاطرات ارتشبد سابق حسین فردوست میپردازد. در دوران سلطنت محمد رضا پهلوی، فردوست نه تنها صمیمی ترین دوست شاه بود که با «شاه» و «ملکه» بر سر یک میز غذا می خورد، بلکه محرم اسرار محمدرضا و رابط او در مخفیانه ترین ارتباطات نیز بود. بالا تر از این ، حسین فردوست به عنوان «چشم» و «گوش» محمد رضا پهلوی عمل می کرد. فردوست در راس مهم ترین ارگان اطلاعاتی رژیم پهلوی، «دفتر ویژه اطلاعات» که سازمان اطلاعاتی شخصی «شاه» محسوب می شد بر کل سیستم سیاسی و اطلاعاتی کشور و حتی بر «ساواک» نظارت داشت و رابطه شخصی «شاه» را با مهم ترین ارگان های اطلاعاتی هم سنگ برقرار می ساخت.
از همین رو در جلد اول، اطلاعات دست اولی از خاندان پهلوی و روابط بین اعضای آن و ساختار حکومت پهلوی ارائه شده است.
عبدالله شهبازی در جلد دوم کتاب برخی از شخصیتهای طراز اول و مؤثر رژیم پهلوی(از جمله: تیمورتاش، فروغی، هویدا، شریف امامی و…) را با تکیه بر اسناد معتبر معرفی میکند و ابعاد شخصیت پنهان آنان را میکاود.
«یادداشتهای عَلَم»
نويسنده: امير اسدالله علم / ناشر: معين - مازيار
این مجموعه 6 جلدی حاوی خاطرات روزانه اسدالله علم(۱۳۴۷ تا ۱۳۵۴) است که به خانوادهاش وصیت کرده بود 10 سال پس از مرگش آنها را به چاپ برسانند. خانواده او نیز پس از مرگ علم در سال 57 در آمریکا، این مجموعه را به دست «دکتر علینقی عالیخانی» وزیر اقتصاد و دارایی کابینه علم سپردند تا وی زمینههای نشر آنها را فراهم سازد.
این کتاب اهمیت تاریخی زیادی دارد چرا که اسدالله علم از یکسو تنها کسی در درون دربار پهلوی دوم بوده که یادداشتهای خود را به یادگار نهاده و ثانیا از معدود افرادی است که از تمام زد و بندها، ارتباطات و تحولات ریز و درشت درون درباردوم اطلاع داشته است.
با مطالعه این کتاب میتوان به درونیترین آشنایی با دستگاه حاکمیت پهلوی، افکار، خصال و شخصیت محمدرضا شاه دست یافت. این اثر، زمینههای دستیابی به آگاهی بیواسطهای را نسبت به تصمیمگیریهای و نوع نگاه آخرین پادشاه پهلوی به دنیا و اعتقادات وی، میسر میسازد.
کارشناسان امور تاریخ معاصر معتقدند که این اثر، بهترین و بیواسطهترین منبع برای شناخت محمدرضا شاه به شمار میآید.
صفحات: 1· 2