• تماس  

کودک کارتونی یا کارتونی برای کودک

30 آبان 1392 توسط 313

س

انیمیشن وکارتون‌ها یکی از مقوله‌های جذاب، مهم و اثرگذار در دنیای کودکان و نوجوانان هستند که اثرات بارزی بر شخصیت فردی و اجتماعی آن‌ها می‌گذارد توجه و دلبستگی کودکان به دنیای انیمیشن انکارناپذیر است.

آنچه در یک قصه، برای کودکان اهمیت دارد، قهرمان قصه است. کودکان در تمام قصه‌ها با شخصیت داستانی زندگی می‌‌کنند، با او می‌‌خندند و ناراحت می‌‌شوند و به هیجان می‌‌آیند، در تمام مبارزات، خود را در نقش قهرمان می‌‌بینند. با او همزاد پنداری می‌‌کنند، همراه با او بر رذائل چیره می‌‌شوند و خواهان پیروزی نیروهای مثبت هستند. بنابراین چالش‌‌های درونی و بیرونی قهرمان، بیشترین تأثیر را برآنها خواهد داشت، استفاده از فضیلت‌‌های کاذب، آن هم در کاراکترهایی که بین بچه‌ها از محبوبیت برخوردار هستند، آن‌‌ها را به طور زیرکانه‌ای به سوی اخلاقیات منفی سوق می‌‌دهد؛ فردی که برنیروهای شر غلبه می‌‌کند قهرمان ذهنی و دوست داشتنی کودک خواهد شد حتی اگر دارای ضعف شخصیتی و اخلاقی باشد.

صفحات: 1· 2

 1 نظر

سینمــای هالیــوود ؛ ابـزاری صهیــونیستی

15 شهریور 1392 توسط 313

با اندکی تأمل در تاریخ وفلسفه هنر ؛همراهی هنر واندیشه هویداست.به طور قطع می توان عنوان داشت که هیچ اثر هنری خالی از اندیشه وایده ای خاص نیست واز دیگر سو با دقت در مکاتب مسلط بر تفکر دنیای مدرن؛می توان به این نکته پی برد که سیاست فرهنگی وهنری حاکم بر جهان از خط ومشی وایدئولوژی خاصی تبعیت می کند.

javanenghelabi - hollywood

هنگامیکه صحبت از یک فعالیت هنری به میان می آید ونقد هنری مطرح می گردد؛مسئله مهمی که رخ می نمایاند آن تصویری است که در ذهن مخاطبین ساخته شده وبا توجه به این نکته که القای این تصویر از نوع القائات مستقیم نیست؛لذا ممکن است مخاطبین سریعاًمتوجه این موضوع نگردند.

با بررسی ابعاد مختلف اثرات هنری وتأثیر گذاری آن بر مخاطبین؛امر مشهود وواضح اینست که در هر فعالیت هنری تصویر سازی در اذهان مخاطبین اوج یک کارهنری بوده چرا که این تصاویر وکادرها نهایتاًمنجر به ایجاد باور خاصی در مخاطبین می شود که این امر اوج تأثیر گذاری هنرمند است.

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

فستیوال بی حیایی در عکس های آتلیه ای بازیگران

03 شهریور 1392 توسط 313

چند سالی است که گرفتن عکس های آتلیه ای با گریمی مخصوص برای خودنمایی در میان بازیگران زن و مرد ایرانی باب شده است و با گسترش بازدید سایت های به ظاهر هنری  که اقدام به منتشر کردن اینگونه تصاویر می کنند این پدیده به نوعی فستیوال و مسابقه برای حیا زدایی از الگوی زن ایرانی و هنرمندان سینما و تلویزیون تبدیل شده است .

مسابقه بدحجابی در تصاویر آتلیه ای تا به جایی رسید که جنجال به وجود آمده از پس آن دیگر قابل کنترل نبود و برخی با همزاد پنداری نسبت به شخصیت با حجاب برخی از آنها در فیلم های سینما و تلویزیون و با دیدن عکس های آنچنانی آتلیه ای این افراد در فیس بوک یا برخی سایت های مجاز اینترنتی دچار نوعی تفکر دوگانه در مورد این افراد می شدند.

صفحات: 1· 2

 1 نظر

باورهای کاریکاتوری رهاورد تمرکز هالیوود بر سبک زندگی غربی است

30 مرداد 1392 توسط 313

آیا سینمای شرق هم فیلم‌هایی را به سبک زندگی آمریکایی می‌سازد یا نه با آن
شیرین‌ترین بحثی که در فیلم‌های شرق و غرب وجود دارد و از ۶ و ۷ سال قبل آغاز شده (سبک زندگی آمریکایی) است. اینکه فرد ناگزیر از یک نوع سبک زندگی است، آن روشی که خودش دارد را در فیلم القا می‌کند حال خواسته و یا ناخواسته، آن را می‌آموزانند.
چرا چون آن کارگردان و سازندگان با آن ادبیات بزرگ شده‌اند و با الهیات رشد کرده‌اند و نگاهی که دارد او را به اینجا رسانده که این‌گونه فیلم بسازد و ناخواسته در واقع آن روشی که خودش در زندگی‌اش داشته به دیگران هم انتقال دهد.
لذا زیرین‌ترین لایه‌ای که در این فیلم‌ها وجود دارد لایه سبک زندگی است که اینجا یا فرد اباحی‌گراست (قانون مدار) یا نه انسانی پاک و با خداست؛ یا الوهیت مسیحی دارد یا نه مسلمانی بر زندگی‌اش حاکم است. یا فردیست که در زندگی‌اش انسان منضبط و قانونمند و قانون‌مداری است دارای روش مشخصی در زندگی‌اش است یا نه انسانی باری به هر جهت است اما باری به هر جهت بودن هم روشی برای زندگی کردن است که خیلی از افراد ما را شما می‌بینید فرد تعریفی برای زندگی‌اش ندارد، و همه این‌ها هم متأثر از رسانه است.

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

علاقه مردم به آخرالزمان از ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲

14 مرداد 1392 توسط 313

 

علاقه مردم به آخرالزمان از 2000 تا 2012

دنیای اقتصاد در مطلبی با نقل قول از ناسا در “چرندترین فیلم تاریخ سینما” خواندن فیلم ” ۲۰۱۲” به این موضوع پرداخته است که این فیلم که به وقایع آخرالزمان در این سال می‌پردازد چطور پولساز شد؟

گفته می‌شد چون تاریخ و ساعت رایانه‌ها در سال ۲۰۰۰ برابر با ۰۰:۰۰:۰۰ خواهد شد، رایانه‌ها قدرت تشخیص زمان را نخواهند داشت و جهان وابسته به رایانه امروز، متوقف خواهد شد، یا دست کم خسارات زیادی بر جای خواهد گذاشت. سال ۲۰۰۰ هزاره میلادی تحویل شد و هیچ اتفاق خاصی در هیچ کجای دنیا رخ نداد! تنها میلیاردها دلار پول در تمام جهان به نفع تولیدکنندگان آثار در خصوص بحران سال ۲۰۰۰ جابجا شد. اینک سال ۲۰۱۲ در پیش است و فیلم و مستند های مربوط به این سال!

در مورد پایان جهان فیلمهای زیادی ساخته شده‌اند، اما یکی از شناخته‌شده‌ترین آنها در ایران و جهان «۲۰۱۲» است. شاید دلیل اصلی آن هم تعیین تاریخ نزدیک برای پایان جهان باشد. ۲۰۱۲ فیلمی درام، حماسی و تخیلی محصول ۲۰۰۹ آمریکا و کانادا به کارگردانی رولند امریش است. این فیلم در ۱۳ نوامبر ۲۰۰۹ اکران شد. داستان فیلم ۲۰۱۲ مربوط به یک فاجعه آخرالزمانی است که بر نمایش مرگ زمین و یک تیم از بازماندگان این فاجعه تمرکز کرده است. تمامی آثار این کارگردان در همین زمینه (پایان جهان) ساخته شده‌اند و اغلب دارای فروش افسانه‌ای نیز بودند.

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

مستندی رک و بی پرده درباره کوی دانشگاه

14 مرداد 1392 توسط 313

«مصاف» در نگاه اول، مصافی است با سیاست سال‌های نه چندان دور در ایران. مستند با تصاویری از حضرت امام(ره) در بستر بیماری شروع می‌شود و سپس با بیان خبر ارتحال امام(ره) وارد فاز تحلیل می‌شود. دشمن برای مقابله با ایران شیوه تاکتیکی خود را عوض کرده و جنگ نرمی را در سطح گسترده آغاز می‌کند. مستند با این مقدمه در پاسخ به این سؤال برمی‌آید که با چرخش تاکتیک غرب در مقابله با ایران و پایان یافتن جنگ هشت ساله، مسئولین چه تدابیری برای مدیریت کشور برگزیدند. عمده توجه کارگردان در این مستند به یافتن پاسخی برای این سؤال است.


مستند به طور کلی روندی آرام را طی می‌کند. جامعیت همراه با نگاهِ کلان به یک مجموعه اتفاقات پشت سر هم و سلسه‌وار نکته‌ای بود که با گذشت قریب به دو دهه از آن سال‌ها عینی‌تر به نظر می‌رسد. هرچند الزام و اصرار کارگردان برای ارائه تحلیل در جای جای مستند باعث شد تا در بخش‌های از آن، به یک قضاوت از پیش تعیین شده شباهت پیدا کند، اما می‌توان تسامحاً گفت «مصاف»، یک روایت بی‌طرفانه از تحولات سیاسی- اجتماعی سال‌های ۶۸ تا 78 ایران است. این اتفاق آنجایی با ارزش‌تر می‌شود که در این سال‌ها کمتر شاهد مستندهای تاریخی بوده‌ایم که با رهیافتی صحیح و درکی دُرست از جامعه سیاسی- اجتماعی ایرانِ امروز، به روایت عینی و به تعبیری مردمی از وقایع گذشته بپردازند.

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

زنی که برای شوهرش به خواستگاری زن دیگری می‌رود

14 تیر 1392 توسط 313

رجل سیاسی به نام “صدرا پیرزاد"(آتیلا پسیانی) با هزار و یک نقشه، جوانی به نام “کیانوش” (امیررضا دلاوری) که جزو اعوان و انصار خودش بوده و اکنون به زندان افتاده را به طور عمدی تبدیل به دشمنی سرسخت برای خودش می کند.

“پیرزاد” می خواهد به مجلس شورا برود و برای رأی آوردن احتیاج به مظلوم نمایی دارد و روی همین حساب است که “کیانوش” را تحریک می کند تا به او و اطرافیانش صدماتی وارد کند«به این کار در اصطلاح جنگ روانی می گویند:خودزنی».

“پیرزاد” خودش “کیانوش” را از زندان آزاد می کند و این جوان که تقریبا چیزی برای از دست دادن ندارد…

فیلم

(گوی گریبان) یعنی چه؟ در لغت نامه های فارسی به عنوان معنای واژه (دکمه) نوشته شده (گوی گریبان)، در حالی که گوی گریبان بیشتر به معنی کردن احتیاج دارد تا خود واژه دکمه! البته نویسنده لغت نامه چاره ای جز این طریق ندارد اما سازنده یک اثر هنری چطور؟ قضیه فیلم “خودزنی” هم دقیقا همین است. این فیلم خواسته یک حرف ساده کلیشه ای که هر رهگذری می داند را برای ما معنی کند اما حالا لازم است خود این فیلم را با کلی دردسر معنا کنیم تا برسیم به همان حرف ساده و کلیشه ای که هر رهگذری می داند. تازه این حرف را هم با این دوز بالا نمی توان قبول کرد.

“خودزنی” می خواهد بگوید رجال سیاسی همه دروغگو،‌ متقلب، متظاهر، متشرع نما،‌ مظلوم نما، منفعت طلب،‌ عوام فریب و حتی در صورت لزوم مردم کش هستند و هر چیز که بگویند حتما دروغ است حتی اگر گفتند ماست سفید است!

صفحات: 1· 2

 2 نظر

313 ؛ فیلمی مهدوی از سینمای انگلستان

25 خرداد 1392 توسط 313

 در حال حاضر اکثر فیلم‌های هالیوود به نوعی مباحث آخر‌الزمانی یا منجی گرایانه را به تصویر می‌کشند. هر چند که برخی از آنها صرفاً به اسم فیلم‌های آخر‌الزمان تقسیم‌بندی نمی‌شوند، منتها ممکن است که فیلم‌ها در برخی از سکانس‌ها به موضوع آخرالزمانی اشاره کوتاهی داشته باشند، مثلاً در یک فیلم خانوادگی، صحنه‌هایی از این فیلم را به این موضوع اختصاص می‌دهند، به طوری که بازیگر نقش اول یک دفعه خاطره‌ای به ذهنش می‌آید که این خاطره شاید پیرامون جنگ جهانی دوم است و خود به خود ارتباط خاص موضوعی را با مسئله نشان می‌‌دهند یا در فیلم‌های اجتماعی به نوعی آن را با مسائل هولوکاست درگیر می‌کنند.

فیلم 2012

 دشمنان از هنر و صنعت برای اجرای اهداف موعود ستیزی نهایت استفاده را می‌کنند. اکنون بحث آخرالزمان یا منجی‌گرایی به عنوان بزرگترین چالش برای هالیوود مطرح است، لذا از آنجایی آمریکایی‌ها داعیه رهبری جهان را در آخرالزمان در سر می‌پرورانند، در همین راستا در اغلب فیلم‌های هالیوود به نابودی زمین نیم نگاهی داشته است، به طور مثال نابودی زمین در فیلم 2012 به تصویر کشیده شده است که آمریکا به عنوان منجی جهان معرفی شده است، همچنین در فیلم 300 که ظاهراً فیلم تاریخی است به شکل غیر مستقیم درگیر مباحث آخر الزمانی است هر چند که به ظاهر روایت فرا تاریخی دارد.

صفحات: 1· 2

 1 نظر

شبکه های ماهواره ای مسیحی

12 خرداد 1392 توسط 313

مسیحیان همواره به امر تبشیر و تبلیغ اهتمام ویژه داشته و براساس این آیه کتاب مقدس که” بروید و شاگردان بسازید” تبلیغ را در راس کارهای خود قرار داده اند. رسانه و به ویژه ماهواره بهترین ابزاری است که مسیحیت از آن بهره بسیار جسته. چند کانال ماهواره ای مسیحی:

شبکه ماهواره ای تی بی ان :

مهم ترین شبکه تبلیغ مسیحیت است و پنجاه استودیوی بزرگ و بیش از پانصد ایستگاه تلویزیونی دارد. و در سراسر جهان به زبان ها و حتی لهجه های محلی به پخش برنامه می پردازد. بنیان گذاران این شبکه پل کراچ و جن کراچ هستند که هردو پنتیکاستی بوده و فضای حاکم بر اکثر کانال های مسیحی هم پنتیکاستی است. (پنتیکاست ها یک جریان بزرگ مسیحی هستند که به تجربه دینی و مواجهه مستقیم با خدا تاکید دارند.

 نظر دهید »

رویکرد فقه به حضور زن در سینما

31 اردیبهشت 1392 توسط 313

رسانه و به ویژه سینما، در دنیاى امروز که عصر انفجار اطلاعات نام گرفته‌است، جایگاهى بس رفیع و درخور توجه دارد و از اینرو، گرایش زنان به هنر سینما که در پى مشارکت آنان در فعالیت‌هاى اجتماعى و هنرى خصوصا سینما و بازیگرى بوده‌است، امرى کاملا ضرورى و اجتناب‌ناپذیر گردیده‌است. از اینرو، چون این پدیده از نظر شرعى مى‌تواند داراى حکم خاصى باشد، ضرورت طرح این موضوع در فقه تاکید بیشترى مى‌یابد. برخورد فقه و پدیده سینما در طول بیش از یک‌صدسال ورود سینما به ایران، یکنواخت نبوده و تحولات پردامنه‌اى را پشت سر گذارده‌است.


مواضع علما و فقها را در این زمینه مى‌توان در دو رویکرد کلى جاى داد:


رویکرد اول: مخالفت مطلق؛ رویکرد دوم: موافقت مشروط و محدود.

هر یک از این دو رویکرد برهه خاصى از فضاى اجتماعى ایران را به خود اختصاص مى‌دهند و این برهه‌ها که داراى ویژگى‌هاى خاص اجتماعى، سیاسى، فرهنگى و اقتصادى هستند، نقش بسزایى در نوع نگاه فقها به سینما ایفا کرده‌اند. ما در این مجال مختصر برانیم تا با ارائه شناخت کافى از این دو رویکرد، عوامل چهارگانه آن را برشمرده، با نگاهى جامعه‌شناختى حکم فقهى حضور زن در سینما را بررسى کنیم.

در صدر اسلام رسانه‌هاى جدید وجود نداشتند تا آیه یا حدیثى صریحا در مورد آن لب به سخن گشوده باشد، اما آیا مى‌توانیم از میان متون، نصوص، مبانى و اصول کلى دینى چشم‌اندازى را در زمینه رسانه‌هاى جدید بیابیم؟ این نگاه و چشم‌انداز همان فقه رسانه است که مى‌تواند از محورى‌ترین مسائل مستحدثه قلمداد شود. برخى از مسائل کلى فقه رسانه عبارتند از:

صفحات: 1· 2· 3

 نظر دهید »

«حوض نقاشی»؛ یک روایت ابتر

09 اردیبهشت 1392 توسط 313


جان‌مایه حوض نقاشی و چیزی که همه جزئیات فیلم بر پایه آن بنا شده‌اند «روابط انسانی» است، آن هم انسان‌هایی خاص، با شرایط زندگی خاص و موقعیتی خاص. اما فیلم، هرگز نمی‌تواند التزامات این خاص بودن را رعایت کند و این «خاصیت‌ها» را برای تماشاگر روشن کند. زن و مرد معلول ذهنی ـ که محور فیلم روابط آن‌دو با هم و با فرزندشان است ـ کیستند؟

پراکنده‌کاری در کار تولید اثر هنری، فی‌نفسه نه خوب است و نه بد. کاری است که بعضی از عهده‌اش برمی‌آیند و بعضی نه؛ و برای بعضی مجال ارائه اشکال و انحاء گوناگون خلاقیت است و برای بعضی هدر دادن فرصت‌ها و محروم ساختن خود از امکان رسیدن به سبک و لحن منحصر به فرد.

کارنامه فیلم‌سازی مازیار میری نشان می‌دهد، که این فیلم‌ساز مرد تجربه‌های متفاوت است. تجربه‌های به تنوع فیلم‌های کمدی اجتماعی تا سریال‌های طنز و فیلم‌های جنگی و مجموعه‌های مناسبتی و… این آخری، که موضوعی ویژه را دستمایه قرار داده است. اما آیا میری در تمام این تجربه‌های پراکنده، به توفیق نیز دست یافته است؟ به زعم حقیر، میری به‌جز در «سعادت‌آباد» که فیلمی فصیح و بلیغ بود، با فرمی متناسب با محتوا، و سخنی روشن و اثرگذار، در سایر تجربه‌های پراکنده‌اش، به «بیان» که غایت هر خلاقیت هنری است، نرسیده است.


صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

این بار گلاب...

12 فروردین 1392 توسط 313

«گلاب» پروژه جدید ضدایرانی هالیوود، 2014 اکران می‌شود/ این بار فتنه 88
 اتفاقی که درمورد فیلم آرگو افتاد، حال برای فیلم دیگری به نام »گلاب»در حال وقوع است. فیلمی که کاملا چراغ خاموش تولید می شود و اطلاعات زیادی از آن در دست نیست. موضوع آن در مورد فتنه 88 است.
جان استوارت مجری سرشناس آمریکایی و یکی از بزرگ ترین تهیه کنندگان آمریکا که برنده ی 18 جایزه ی امی شده است می خواهد اولین فیلمش را کارگردانی کند.

“گلاب” نام فیلمی است که فیلمنامه ی آن هم توسط خود جان استوارت از روی رمان “…بعد آنها به دنبال من آمدند” مازیار بهاری نوشته خواهد شد.

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

نقدی ساده و صمیمی بر فیلم رسوائی

09 فروردین 1392 توسط 313

 پس از تماشای فیلم نقاط مثبت و منفی جدی متعددی به ذهن  می آید؛ اما با کمی تأمل و دقت، ریشه این نقاط مثبت و منفی در چند نقطه مهم و حیاتی فیلم جمع می شوند :

اصلی ترین نقطه قوت « رسوائی » این است که ده نمکی توانسته پیام خودش را به مخاطب برساند. این بزرگترین موفقیت این فیلم می تواند باشد. آن چیزی را ده نمکی انگیزه اش را داشته و می خواسته آنرا در این فیلم بنمایاند، به خوبی از عهده آن بر آمده است.

اما در نحوه ی رساندن این پیام، نقدهای جدی بر فیلمش وارد است که در اینجا به برخی از آنها اشاره ای می کنم: می شود کل فیلم ده نمکی را به یک مسأله ریاضی تشبیه کرد که جواب آخر مسأله را درست به دست می آورد اما با روشی غلط و ناصحیح. نقد جدی و اصلی که به رسوائی وارد است، این است که کارگردان با گزاره هایی نادرست که در نظر کارگردان درست پنداشته شده است، در صدد نتیجه گیری یک پیام درست و صحیح برمی آید که از عهده آن هم به خوبی بر آمده است اما این شیوه ی نتیجه گیری، یک مغالطه بزرگ را در فیلم ایجاد می کند.

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

هنر برای هنر، اسکار برای آرگو

09 فروردین 1392 توسط 313

با بالا گرفتن فشار های آمریکایی ها درموضوع هسته ای و پس ازشکست سخت آنها ازملت ایران درفتنه 1388، بازیِ رو و انتقام جویانۀ فرهنگی آمریکایی ها وارد فاز جدید تری شد.

دادن اسکار به جدایی نادر ازسیمین و سخنرانی دشمن شاد کن اصغر فرهادی درمراسم اسکار 2012 و شمشیر ازروبستۀ اسکار 2013 با جایزه دادن به آرگو مؤید قطعی این نظر است که اسکار یک جشنواره کاملاً سیاسی است. ازطرف دیگر با بررسی جوایز اسکار درسالهای مختلف این نتیجه نیز حاصل می شود که اسکار یک جشنواره سهمیه ایست که با هدایت باندهای قدرت - ثروت حامی هالیوود، جوایزی معین و کنار گذاشته برای موضوعاتی خاص دارد. وقتی درکنار این، نپرداختن درست به موضوعات اساسی جامعۀ آمریکایی مثل بحران های اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و فرافکنی همیشگی و اسکار ندادن به اساتید مسلم تاریخ سینما مثل استنلی کوبریک، چاپلین و هیچکاک را هم قرار بدهیم؛ حقانیت این نظریه بیشتر به اثبات می رسد.

دریک بررسی ساده برخی موضوعات را که دراین سالها بیشترین جوایز اسکار و دیگر جشنواره های سیاسی جهان سینما را به خود اختصاص داده اند، لیست کرده ایم :

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

پینوکیو و رسانه های صهیونیستی

28 اسفند 1391 توسط 313

پينوكيو چگونه «خلق» شد؟

نام پینوکیو را بارها شنیده ایم و کارتونش را هم اکثرا دیده ایم. اما بیایید نگاهی عمیق تر به داستان پینوکیو داشته باشیم. آیا انسان می تواند انسانی دیگر را خلق کند؟ چرا رسانه های صهیونیستی حدود یک قرن است که «داستان» پینوکیو را زنده نگاه می دارند؟ نویسنده داستان پینوکیو چه مرام و مسلکی داشت؟ و …

به گزارش جهان، كارتون قديمي پينوكيو كه شركت فيلمسازي والت ديزني آن را در سال 1940 منتشر ساخت، هنوز مورد توجه كودكان و بزرگسالان اقصي نقاط جهان قرار مي‌گيرد. اما، داستان اين عروسك چوبي مبتنی بر یک تمثیل عمیق معنوی و برپايه آموزه‌هاي سری است كه به ندرت درباره آنها سخن به ميان مي‌آيد. در اين گزارش، ما به منشا و ريشه شكل‌گيري اين داستان انيميشني و نيز لایه‌‌هاي پنهان آن نگاه اجمالي خواهيم انداخت.

صفحات: 1· 2· 3

 2 نظر

سینما در نگاه مقام معظم رهبری

16 اسفند 1391 توسط 313

مطلب زیر بر گرفته شده از مصاحبه کوتاهی است با رهبر معظم انقلاب ۲۸ سال پیش با موضوع سینما انجام شده است و در ایام سومین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۳ چاپ و نشر یافت:

مسئله سینما یک مسئله مستقل از کل مسائل هنر نیست. همانطور که برای همه شعبه های فرهنگ، ارزش فراوانی قائلیم برای رسیدن به مقاصدی که جزو ایده آل‌های نظام جمهوری اسلامی است، طبیعی است که برای هنر به عنوان یک وسیله برتر برای شاخه های مختلف آن به عنوان یک ابزار فرهنگی، ارزش‌های خودشان را در حد کارایشان قائلیم.
آن سینمایی که حامل پیام مورد قبول است و مقصود مورد تصدیق و تائید اسلام و انقلاب را حاصل می‌کند، با آن خیلی موافقیم و آن سینمایی که در جهت ضد این مقصود حرکت می‌کند، بودنش را به مصلحت نمی‌دانیم و بودنش دارای ارزش‌های مورد هدف نیست، حتی اگر حالت خنثی که هیچ پیام مستقیم و غیر مستقیم ندارد هم حکمش مورد مطلوب نبودن است.
بنابراین سینما اگر سینمای مطلوب باشد خیلی برایش ارزش قائلیم، از بسیاری بیشتر از شاخه های دیگر هنر، ارزش بیشتری دارد، به خاطر اینکه چگونگی ابلاغ پیامش از بسیاری از شاخه های دیگر هنر بهتر و برجسته تر و ارزنده تر است.

البته نقش مجذوبیت را نمی‌توان نادیده گرفت، اما چه خوب و مطلوب‌تر است همه تولیدات آگاه کننده و هشیار کننده باشد، اما جاذبه در فیلم، یک عنصر اصلی است یعنی اگر فرض کنیم که یک فیلمی برترین پیام‌ها را داشته باشد اما جاذبه لازم را نداشته باشد، گویی که هیچ کار انجام نشده و از حس رضایتمندی مخاطب می‌کاهد. گاهی می‌شود که خود پیام جاذبه می‌بخشد، یعنی حتی محتوا، گاهی تکنیک را تحت تأثیر قرار می‌دهد، یعنی محتوای خوب گاهی ضعف تکنیک را هم پوشش می‌دهد. آن چه در فیلم و سینما برای ما اصل است، پیام است. امروز مسئله ما این است که ما سینمایی می‌خواهیم که محتوای فیلم، پیام انقلاب را داشته باشد.

-از نظر شما چه نوع فیلمی غیر قابل نمایش است؟ به عبارت دیگر، چه عواملی در یک فیلم باعث می‌شود که قابل نمایش نباشد؟
اگر ما باید های فیلم فارسی را بدانیم، نبایدها به خودی خود برای ما روشن می‌شود و ما باید به مرور در پاسخ به این سئوالات، بایدهای فیلم فارسی پیدا کنیم. در مورد نبایدها من می‌توانم همین اندازه بگویم هر چیزی که ضد ارزش‌ها به خورد سینمای فارسی رفته را احیا یا تشدید کند، یکی از نبایدهاست و این مسئله بدی است. هر فیلمی که به معارضه با ارزش‌های اسلامی برخیزد، این فیلم به نظر ما یک فیلم نا مناسب به حساب می‌آید. پس معارضه با ارزش‌های اسلامی و معارضه با فطرت سالم انسانی و معارضه با ارزش‌هایی که برای مردم و تکامل آن‌ها مفید و لازم است، جزو منفی‌ترین خصوصیات یک سینما ست و این‌ها مورد قبول نیست.

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

جایزه «گلدن گلوب»

09 اسفند 1391 توسط 313

جايزه فيلم ضد ايراني آرگو را همسر اوباما اهدا كرد/ از «دروغ مذاکره مستقیم» که حرف می‌زنیم، از چه سخن مي‌گوييم!؟

 

رجانیوز - مهدی‌ خانعلی‌زاده: «مذاکره مستقیم میان ایران و آمریکا» در ماه‌های اخیر، به زیبا‌ترین شکل ممکن در ویترین رسانه‌های جهانی قرار گرفته است. دستِ دراز شده کاخ سفید به سمت ایران، جدی‌ترین تصویری است که این روز‌ها از روابط میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا ارائه می‌شود و افکار عمومی جهانی به این سمت متمایل می‌شود که اکنون شرایط برای کنار آمدن این دو قدرت جهانی با یکدیگر فراهم شده و زمان آن است كه ايران اين دست دراز شده را به گرمي بفشارد. رجوع به سخنرانی‌های مقامات ارشد کاخ سفید در ماه‌های اخیر هم این مساله را تایید می‌کند که انگار اندیشکده‌های آمریکایی هم به این نتیجه رسیده‌اند که کنار آمدن با ایران بهتر از تقابل با آن است.  

در موازات این جریان رسانه‌ای، تلاشی پنهان صورت گرفت تا رهبر ایران به عنوان مخالف اصلی و رد کننده پیشنهاد مذاکره معرفی شود. این رپرتاژ رسانه‌ای تا آنجا پیش رفت که حتی یک روزنامه آلمانی هم به انتقاد از این رویکرد پرداخت و با اشاره به تحریف سخنان رهبر ایران، نوشت: «دیگر نکته تازه‌ای نیست که بگوییم حرف‌های رهبر ایران در رسانه‌های غربی ناقص پخش می‌شود.

در نتیجه تعجبی ندارد که این بار نیز بخش بزرگی از مطبوعات غربی چنین کردند. آیت الله خامنه‌ای جوابی قاطع به این بازی آشکار داد. البته این جواب هیچ ارتباطی با عنوان‌های خبری چون «ایران پیشنهاد صلح را قاطعانه رد کرد» ندارد. (آیت‌الله) خامنه‌ای به هیچ رو مذاکره با آمریکا را علی الاصول رد نکرد. به گفتۀ او آمریکایی‌ها باید «حسن نیت» داشته و «صادق» باشند. در غرب با علاقه این برداشت را ارایه می‌دهند که حرف‌های (آیت‌الله) خامنه‌ای نفرت پراکنی عقیدتی است. آنانی که فارسی می‌دانند یا ترجمه‌های بی‌طرف را خوانده‌اند، می‌دانند که اینگونه نیست. رهبر ایران فقط تأکید کرد مذاکرات تنها از موضع برابر می‌تواند شکل بگیرد و نه همراه تهدید. از این گذشته (آیت‌الله) خامنه‌ای افزود آمریکا در سال‌های گذشته نیز علاقه‌ای به گفتگوهای جدی صلح نداشته است و تنها نظاره‌گر کشته شدن دانشمندان ایرانی از جمله فیزیکدان‌های هسته‌ای توسط تروریست‌های نا‌شناس بوده است».  

اما آيا واقعيت همين تصويري است كه در رسانه هاي غربي ارائه شده و آيا اساسا دستي از سوي امريكا به سمت ايران دراز شده است!؟ تجربه عملی و اقدامات اجرایی نشان می‌دهد که هر چقدر آمریکایی در حرف زدن از مذاکره، حرفه‌ای و قهار هستند، پای عمل به اظهارات که پیش می‌آید، لنگ می‌زنند و کاخ سفید تمام قد در برابر ایده مذاکره مستقیم می‌ایستد. اهدای جایزه اسکار به یک فیلم که در آن، ایرانیان – و به طور ویژه، مردم ایران که حامی نظام هستند – افرادی خشن، بی‌تمدن، بی‌فرهنگ و تندمزاج معرفی شده‌اند، آن هم در زمانی که سران ارشد ایالات متحده بر طبل مذاکره با ایران می‌کوبند،‌‌ همان حکایت تکراری بازی‌های رسانه‌ای برای توجیه اعمال فشارهای بیشتر بر ایران است.

جالب‌تر اینکه کاخ سفید اساسا هراسی از عیان شدن این تناقض هم ندارد. حضور بی‌سابقه بیل کلینتون، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مراسم اهدای جایزه «گلدن گلوب» به فیلم آرگو و همچنین اهدای جایزه اسکار به این فیلم توسط میشله اوباما، همسر رئیس‌جمهور آمریکا، سناریوی تراژیکِ خنده‌داری است که واقعا منتقدان حرفه‌ای در سطح جهان را به تاسف و همزمان به خنده وا می‌دارد. میشله اوباما در ارتباطی ویدئوکنفرانسی و به صورت زنده از کاخ سفید، آرگو را به عنوان بهترین فیلم برگزیده اسکار معرفی کرد؛ اقدامی که بسیار معنادار بود: «اهدای جایزه به فیلم ضدایرانی توسط همسر رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید».  

 

 نظر دهید »

مسیح به روایت سینما

04 بهمن 1391 توسط 313

 

مسیح به روایت سینما

 

شمایل نگاری و پرداختن به زندگی پیامبران به خصوص ساختن آثار زیستنامه ای با استناد به کتب دینی قوت گرفت و کار به جایی رسید که مارکسیست ولگرد ایتالیایی، پیر پائولوپازولینی،در تبعیت از این جریان و برای اینکه سینمای اروپا از قافله عقب نماند انجلیل به روایت متی را ساخت .

 

به گزارش گروه فرنگی مشرق - بعد از جنگ جهانی دوم در غرب به گواه تاریخ، حضوردر کلیسا به تدریج جایش را به سینما رفتن داد .در شرایط نا امیدانه دهه پنجاه میلادی و قبل از آغاز انقلاب صنعتی در آمریکا کمپانی های فیلمسازی سعی کردند با ساخت فیلمهایی که تم مذهبی دارد محتوای دینی را به سینما ها بیاورند.
شمایل نگاری و پرداختن به زندگی پیامبران به خصوص ساختن آثار زیستنامه ای با استناد به کتب دینی قوت گرفت و کار به جایی رسید که مارکسیست ولگرد ایتالیایی، پیر پائولوپازولینی،در تبعیت از این جریان و برای اینکه سینمای اروپا از قافله عقب نماند انجلیل به روایت متی را ساخت .
آنچه در پی خواهد نگاهی به متن و فرامتن آثاری است که در مورد حضرت مسیح (ع) ساخته شده است.

1- شاه شاهان (سیسیل ب دومیل) - مسیح از نگاه یه یهودی(تولید 1927)

زمانی نه چندان دور ، دسترسی به فیلمهای سینمای جهان از طریق اینترنت و سینماپیاده رو ممکن نبود .نگارنده به دلیل موقعیت حرفه ام به شبکه
TCM و TNT (دو شبکه حرفه ای پخش فیلم ) دسترسی داشتم و به یاد می آورم هر سال در ایام تولد حضرت عیسی (ع) شبکه TMC فیلم پادشاه پادشاهان و TNT اقدام به پخش بن هور می کردند .
برای نخستین بار بود که توانستم به صورت کامل فیلم شاه شاهان را از این شبکه تماشا کنم و به هیچ وجه نمی دانستم که کارگردان این فیلم یکی از پدران سینمای کلاسیک است.در واقع این اثر غیر متعارف سیسیل بدمیل را می توان حماسه ای سینمایی در دوران صامت توصیف کرد .دومیل به عنوان یک یهودی در اثری صامت از جفایی که بزرگان یهود در حق مسیح (ع) روا داشته اند پرده برداری سینمایی می کند . البته باید این نکته را هم در نظر داشت ، چهار سال قبل از ساخت این فیلم در سال 1923 نخستین نسخه صامت ده فرمان را ساخته بود . بازگویی روایت بلند پروازانه از زندگی عیسی مسیح به صورت جدی با ساخت بن هور در دورانی محقق شد که صدا به سینما ورود پیدا کرده بود. دومیل در این فیلم داستانش را مثل روایت های آشنا در مورد حصرت عیسی صادقانه تعریف می کند . و موفق می شود داستان مسیح را با شیوه ای غیر متعارف در عصر سینمای صامت روایت کند.

 

محتوای قدرتمندانه فیلم شاه شاهان به خوبی فرم را تحت تاثیر قرار می دهد وهمچنان اتکای فیلم به نوع قصه پردازی اش بستگی دارد . فیلم با توجه به زمان ساخت آن از طراحی صحنه فوق العاده ای برخودار است .صحنه پردازی فیلم شاه شاهان مثل سامسون ودلیله تصنعی نیست و جلوه های ویژه اش مثل فیلم ده فرمان(نسخه 1956) آنچنان چشمگیر نیست اما اثر قابل اعتنایی است . فیلم را می توان کتابی مقدس برشمارد که تاکید فراوان بر جنبه های وارستگی حضرت عیسی (ع) دارد سالها بعد دومیل در گفتگویی در اواخر عمرش گفت حتما نباید با ایمان کاتولیک فیلمی در مورد مسیح ساخت .

2- بزرگ ترين داستان عالم (
THE GREATEST STORY EVER TOLD)(تولید 1965) جورج استیونز

این فیلم يكي از پرهزينه‌ترين فيلم‌هاي تاريخ سينما در زمان خودش بود تا جاییکه كمپاني يونايتد آرتيستز را به مرز ورشكستگي رساند. ماكس فون‌سيدو، بازيگر بزرگ سينما، نقش حضرت مسيح را در فيلم بازي مي‌كند. فيلم داستان حضرت عيسي را از زمان تولد تا بازگشت به اورشليم و غسل تعميد توسط يحيي و به سلطنت رسيدن پيلاطس تصوير مي‌كند. طراحي صحنه و لباس فيلم هنوز هم چشمگيراست. اما متاسفانه استيونس نتوانسته داستانش را از سطح فراتر ببرد. نكته جالب اينكه هر چند امروز بازي فون‌سيدو يكي از نقاط قوت فيلم به شمار مي‌رود اما استيونس تمايل داشت كه ريچارد برتون نقش حضرت عيسي را بازي كند. «عيسي» (فون سيدو)، پسر «مريم» (مگواير)، رسالت خود را آغاز مي کند، حواريون خود را گرد مي آورد، معجزاتي صورت مي دهد و بر اثر خيانت «يهودا»، به دست سربازان رمي به صليب کشيده مي شود.

 


شستن گناه از یهودا، هیرود پادشاه یهودی از نکات قابل تامل فیلم به شمار می رود و کارگردان از زبان هیرود گناهان را به گردن پنتیوس پیلات می اندازد. در کنار این نوع جعل تاریخی ، جعل بزرگ تری هم صورت می گیرد ؛ در این فیلم مردم مسیح (ع) را به کفر گویی ، جادوگریی ، فتنه اگیزی و بی دینی متهم و محکوم می کنند و بر روی رای گیری شورای سهندرون به سرپرستی قیافا و هیرود تاثیر تعیین کننده می گذارند.

فيلمي بيست ميليون دلاری که به رغم پنج سال کار پر زحمت، بازيگراني نامدار، گروه فني آزموده، داستاني تضمين شده،… و اميدهاي بسيار، هم يونايتد آرتيستس را به مرز ورشکستگی کشاند و هم استيونس با سابقه را بر زمين زد.در تمام طول فیلم تنها به هنگام مصلوب شدن مسیح، در یک صحنه مریم بالباس های گران قیمت و آرایشی غلیظ و امروزی جلوی دوربین قرار می گیرد.این در حالی است که مسیح نیز با ریش مرتب (آنکادره) و چشمان سبز و موهای بور بر اساس مدلی هالیوودی به تصویر کشیده می شود. این تغییر ظاهری با تغییرات مفهومی بسیاری همراه است.

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

سینما و جنگ نرم

04 بهمن 1391 توسط 313

سینما و جنگ نرم

مقدمه:جنگ نرم در حال اجرا و پیاده سازی استو خانواده به عنوان کوچک ترین و در عین حال حیاتی ترین زیر ساخت فرهنگ هر جامعه ، در اولویت تهاجم نرم و خاموش قرار گرفته است.

چرا خانواده ی ایرانی در جنگ نرم هدف اصلی است؟ اهمیت خانواده در حوزه جنگ نرم فرهنگی بیشتر به جهت وظایف،کارکردها و پتانسیل هایی است که دارا می باشد.کارکردی که از تولید و پرورشنسل تا جهت دهی و هدایت فرهنگی جامعه بر عهده دارددنیای غرب برای اشاعه فرهنگ خود از ابزارهای گوناگون چون مصنوعات فرهنگی (سینما، فیلم، تلویزیون، کتاب و …)، رسانه ها (رادیو، خبرگزاری ها و …) و … به طور غیرمستقیمبهره می جوید. ابزارهایی که در قالب برنامه های گوناگون، محتوایی چون برتر و مطلق بودن، جذابیت، گریزناپذیر نشان دادن فرهنگ غربی و تخطئه،تضعیف و ناکارآمد دانستن های فرهنگ های بومیو دعوت به جایگزین کردن سبک ها و شیوه های زندگی غربی را به جای اشکال سنتی را با تحقیر زندگی های سنتی، تخریب نمادها و اسطوره ها ودستاویزهایی چون گذشته گرا و مرتجع و …. ،ارائه می دهند.

 

1. شبکه های ماهواره ای:

 

با توجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی، هزاران شبکه رادیویی و تلویزیونی به اغلب زبان های دنیا در حال پخش برنامه می باشند که در کشور ما بیش از 1500 شبکه قابل دریافت می باشد. در این بین بیش از 60 رادیو وتلویزیون با زبان فارسی به ارائه برنامه در حوزه های سیاسی، فرهنگی ،تجاری و مذهبی مشغول می باشند که آخرین آنها شبکه فارسی وان متعلق به رابرت مرداک سرمایه دار مشهور صهیونیست و دارنده بیش از 50 رسانه می باشد.

 

با بررسی اجمالی شبکه های فارسی زبان می توان دریافت که یش از 90 درصد آنها در حال ارائه برنامه در راستای فرهنگ غربی می باشند.

 

2. فیلم و سینما:

محورهای عمده ی تولید آثار سینمائی عبارتند از:ترس و مالیخولیا خشونتاروتیسمو بن مایه های تحریک کننده اسلام هراسی، ایران هراسی ابر قهرمانارائه ی الگوی زندگی در قالب سبک زندگی آمریکائی3.مدگرایی :

 

از مفاهیمی که ارتباط مستقیم با بحث سبک زندگی غربی دارد،پدیده مدگرایی و توجه به مارک ها و برندهاست. از پوشاک گرفته تا مواد خوارکی و آرایشی و لوازم التحریر.

 

این پدیده هم اکنون در جامعه ما قابل مشاهده شده است و به راحتی می توان نشانه های آن را در گوشه کنار شهرهای بزرگ کشور مشاهده کرد.بوسینی،آدیداس، بنتون،زیروتن و … از صدها نام آشنا ست، که نشان از ابتلا ناخودآگاه و آرام بدان پدیده مدگراییست.

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

درباره وبلاگ

همه عمر بر ندارم سراز این خمار مستی؛ که هنوز من نبودم که تو در دلم نشستی؛ تو نه مثل آفتابی، که حضور و غیبت افتد؛ دگران روند و آیند و تو.... همچنان که هستی؛ دل دردمند ما را، که اسیر توست یارا؛ .به وصال مرهمی نه، چو به انتظار خستی اللهم عجل لولیک الفرج

موضوعات

  • همه
  • سین یعنی سلامتی
  • حرفهای خودمونی
  • اخلاق
  • سیاسی
  • علمی
  • اجتماعی
    • زندگی
      • آشپزخونه من
      • نکات خانه داری
  • روانشناسی
    • مشاوره
  • احکام
  • پژوهشی
  • خبر خبر
  • پاتوق کتاب
  • چفیه خاکی
  • جام ولا
  • 30نما
  • شبهه
  • تاریخ نگاری
    • مناسبت روز
  • تصویر روز
  • معرفی نرم افزار
  • معرفی نرم فزار
  • خاطره نویسی

امکانات وب

كد تقويم

قالب وبلاگ


حرم فلش - ساعت فلش برای وبلاگ و سایت

آمارگیر

آمارگیر

قالب وبلاگ

آهنگ وبلاگ

نماز حاجت
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس